Kooltherm® Leiding isolatie voor HVAC en sanitaire toepassingen.


EIGENSCHAPPENWHITEPAPER

Kingspan gaat aan
de leiding

Kingspan® Insulation is de toonaangevende fabrikant van leidingisolatieproducten en -systemen met hoge thermische prestaties.

De Kooltherm® leidingisolatie producten van Kingspan® zijn top op vlak van thermische isolatie voor HVAC-toepassingen en utiliteitsvoorzieningen gebouwen. Dankzij 35 jaar ervaring binnen deze sector, blinkt Kingspan® uit op het gebied van productie en technische expertise.


Tot 35% betere isolatiewaarden.

Kooltherm leidingisolatie heeft een warmtegeleidingswaarde van 0,025 W/m.K, wat in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Door de uitmuntende isolatie waarde van Kooltherm® kan men kiezen om dunner te isoleren met dezelfde prestaties, of kan je met dezelfde dikte isoleren om nog minder energieverlies op je leidingen te hebben!

Lagere installatiekosten ( voor eigenaar en investeerder en installateur)

Door de eenvoud van het aanbrengen van de Kooltherm® schalen en de extra ruimte omwille van dunnere isolatie, kan de installateur veel sneller werken. Er is geen verlijming op de buis nodig, of bijkomend aanbrengen van damp remmende folie. Daarbij kan de Kooltherm® leidingisolatie op zowel warme als koude leidingen gebruikt worden! Dit resulteert in minder werkuren voor dezelfde job. Time is money!

Lagere gebruikskosten ( voor gebouw gebruikers)

De hoge isolatiewaarde van Kooltherm® leiding isolatie resulteert rechtstreeks in een vermindering van de energiekosten voor de gebouw gebruiker. Wanneer bv. het warmte verlies gereduceerd kan worden, zal er minder verwarmt moeten worden, waardoor er minder verbruik is. Goede isolatie van het leidingnetwerk van een gebouw kan zelfs resulteren in de aanschaf van een kleinere ketel.

Warme en koude leidingen

Kooltherm® leidingisolatie kan voor zowel Warme als koude toepassingen gebruikt worden.

In tegenstelling tot verschillende conventionele isolatie materialen kan het Kooltherm® resolschuim voor zowel warme als koude toepassingen gebruikt worden. Denk vb. aan centrale verwarmings- en airconditioningleidingen die naast elkaar doorheen het hele gebouw lopen.


Warme leidingen

28 km

Koude leidingen

57 km

Change-over leidingen

199 km

Totaal aantal leidingen in project

284 km


Superieur brand- & rookgedrag

De Kooltherm® leidingsisolatie voldoet aan alle vereiste strenge Europese brand- en rooknormen.
  • Kooltherm® FM leidingisolatie behaalt een Euroklasse B└-s1,d0
  • Hoge weerstand tegen brand en verspreiding van vlammen met bijna volledige afwezigheid van rook
  • ASTM E84/UL 723 – FSI: 25 / SI: 50


Voordelen voor het milieu

In alle Kooltherm® Leidingisolatieproducten en -systemen zijn de beste kenmerken van een bekroonde en gepatenteerde technologie samengevoegd.
  • CFK & HCFK vrij, een ODP (ozon depletion potential) van nul en een uiterst lagen GWP waarde (global warming potential)
  • Behaalt een BRE A+ klasse – De enige leidingisolatie die is opgenomen in het GreenBook Live
  • Volledig gepassiveerd binnenvlak en vezelvrije schuimkern
  • Grondstoffen uit verantwoordelijk gewonnen bronnen
  • Geproduceerd onder een ISO 14001 gecertificeerd milieumanagement systeem


Benieuwd naar onze whitepaper?

Download hem hier.

Onze white paper behandeld de kostenefficiëntie van Kooltherm® leidingisolatie t.o.v. meer conventionele isolatie materialen. Het verhaal wordt gestaafd met de volledige berekening in praktijk voor een nieuwe campus van een universiteit in Parijs.


Download